Шмигаль порівняв війну з росією із поєдинком Давида і Голіафа

Шмигаль порівняв війну з росією із поєдинком Давида і Голіафа

Укрінформ
Якщо росія припинить війну - буде мир, але якщо Україна припинить боротися та захищатися, то припинить своє існування.

Про це йдеться в колонці Прем’єр-міністр України Дениса Шмигаля для видання Financial Times, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Якщо росія припинить боротьбу, буде мир. Якщо Україна припинить воювати, Україна припинить своє існування. Цим відчуттям пронизане все українське суспільство. 95% українців вірять у нашу перемогу над росією. Хоробрість української армії та українського народу сколихнула весь світ. Маріуполь, Харків, Суми, Миколаїв – ці міста стали символами незламності нашого народу. Героїзм українських воїнів виявився сильнішим за російську зброю», - написав глава уряду.

Читайте також: Україні потрібне важке озброєння та фінансова підтримка Заходу – Шмигаль

За його словами, для розуміння масштабу цього героїзму варто хоча б подивитися на військові бюджети двох країн. Військові витрати України за останні 5 років склали близько 20 млрд доларів. Військові витрати росії – майже 350 млрд доларів. Попри це, Україна перемогла на першому етапі війни.

Шмигаль вважає, що війна дає новий поштовх для переосмислення концептуальної теорії «відповідальності до захисту». «Ми не закликаємо країни Заходу ні до гуманітарного втручання, ні до участі військових у війні на нашій території. Це радше відповідальність у допомозі Давиду здолати Голіафа та перемогти зло, що скоює новий геноцид у серці Європи», - написав Прем’єр-міністр.

Україна не здасться і не підкориться агресору, наголосив він.

«Ми продовжимо битися стільки, скільки буде потрібно. Весь світ знає, що за нами правда, і ми просимо весь світ допомогти нам цю правду відстояти», - написав Шмигаль.

Читайте також: Війна завдає неймовірних збитків економіці – Шмигаль

За його словами, нині майже 5 млн українських дітей та жінок виїхало з країни через війну. Майже всі українські біженці готові і хочуть повернутись, щойно закінчаться бойові дії.

«Допомога Україні зараз наблизить день повернення мільйонів українців додому і допоможе Європі уникнути міграційної кризи», - підкреслив глава уряду.

Президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-