Війна завдає неймовірних збитків економіці – Шмигаль

Війна завдає неймовірних збитків економіці – Шмигаль

Укрінформ
Війна на території України завдає великих збитків економіці.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у колонці Прем’єр-міністр України Дениса Шмигаля для видання Financial Times, переклад якої оприлюднений на Урядовому порталі.

«Війна на нашій території завдає неймовірні збитки нашій економіці. Спостерігаючи за всім цим, може здаватись, що все не так погано: працює уряд, держава виконує свої соціальні зобов’язання, працює транспорт, зв’язок та інтернет. Але це все не робить війну менш кривавою, люди гинуть щодня, тривають запеклі бої, щодня українські міста зазнають бомбардувань», - написав Шмигаль.

За його словами, те, що Україна залишається керованою, говорить лише про стійкість держави. Це також говорить про силу української влади і Президента Володимира Зеленського, про вдале застосування новітніх технологій і диджиталізації, про реформовані інституції та волю українського народу до боротьби за європейське майбутнє, переконаний прем’єр.

«Щодня наша країна та економіка втрачають мільярди доларів, але ми попри це виконуємо свої соціальні зобов’язання, підтримуємо вимушених переселенців, забезпечуємо людей ліками та продуктами, відновлюємо критичну інфраструктуру, розміновуємо нашу землю», - зазначив Шмигаль.

Глава уряду зверну увагу й на те, що нині постають питання термінового відновлення житла та зведення прихистку та тимчасових місць проживання. Але через блокування українських портів та ракетних ударів по містах частина підприємств та велика частка експорту просто зупинилися.

«Дефіцит бюджету зростає з кожним днем. В цей найскладніший момент нашої історії ми потребуємо фінансової допомоги країн-партнерів. Підтримка України сьогодні – це не просто допомога окремій державі, це допомога всьому світу», - написав Шмигаль.

Попри обстріли та мінування, додав він, українські аграрії проводять посівну. Очікується, що ярими культурами буде засіяно 70-80% торішніх площ. «Ми розуміємо, що Україна постачає продукти харчування для майже 400 млн людей по всьому світі. Деякі країни на майже 50% залежать від української пшениці. Агресія росії спричинить глобальну продовольчу кризу, а можливо, і призведе до голоду в окремих частинах світу. Допомога Україні може це зупинити», - упевнений прем’єр.

Читайте також: Україні потрібне важке озброєння та фінансова підтримка Заходу – Шмигаль

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Українські військові зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат. Станом на 21 квітня ліквідовано вже близько 21 000 російських загарбників.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-