Історія не забуде воєнних злочинів: президент Євроради приїхав у Бородянку

Історія не забуде воєнних злочинів: президент Євроради приїхав у Бородянку

Укрінформ
Під час візиту в Україну, що розпочався вранці, президент Європейської ради Шарль Мішель разом із віцепрем’єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною відвідав Бородянку.

Як повідомляє Укрінформ, таку інформацію Мішель оприлюднив у Твітері.

«У Бородянці. Як Буча та багато інших міст в Україні. Історія не забуде воєнних злочинів, які тут були скоєні. Не може бути миру без справедливості», – написав президент Європейської ради.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія продовжила військову агресію проти України, що почалася у 2014 році, та розпочала масовані бомбардування мирних українських міст та селищ. Російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також: Воєнні злочини рф в Україні: звіт експертів ОБСЄ можуть використати у трибуналі

Країни Європейського Союзу від початку вторгнення виявили солідарність із народом України. Зокрема, ЄС виділив 1,5 млрд євро для постачання в Україну зброї та летального військового обладнання, що є першим таким випадком за всю його історію.

Читайте також: Президенти Польщі та країн Балтії: Світові лідери мають поїхати до Бородянки

ЄС застосував вже п’ять послідовних пакетів економічних та індивідуальних санкцій проти росії та її чиновників і готує шостий пакет секторальних санкцій, який може охоплювати ключовий російський імпорт енергоносіїв, зокрема нафти, що на сьогодні залишається головним джерелом живлення російської «машини війни».

Фото: twitter.com/CharlesMichel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-