Керівниці парламентів країн ЄС відвідають польсько-український кордон

Керівниці парламентів країн ЄС відвідають польсько-український кордон

Укрінформ
Жінки-керівниці парламентів країн Євросоюзу разом із заступницею Голови Верховної Ради України Оленою Кондратюк у середу, 20 квітня, відвідають пункт пропуску “Дорогуськ-Ягодин” на польсько-українському кордоні.

Вони також побувають у центрах для біженців у Холмі (Люблінське воєводстві) та поблизу Варшави, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Війна в Україні має жіноче обличчя”,- зазначила під час брифінгу для ЗМІ у Варшаві маршалок Сейму Польщі Елжбєта Вітек.

За її словами, жінки та діти чи не найбільше страждають від російської збройної агресії в Україні. Відтак, біженці з України у Польщі, яких після початку війни в Україні 24 лютого, прибуло до РП понад 2,8 млн, повинні отримати максимально можливу гуманітарну та психологічну опіку.

Читайте також: Візит представника уряду США в Україну відбудеться без попередніх оголошень - Білий дім

За її словами, жінки-керівниці парламентів країн ЄС самі є мамами і бабусями і можуть увійти в роль українських жінок, їхніх страждань, перенесених тортур в окупованих районах, та непевності у зв’язку з необхідністю виїзду за кордон, рятуючись від війни.

Вітек повідомила, що Польща та інші країни ЄС повинні надати українським жінкам та дітям максимальну допомогу, аби українські чоловіки, які зараз героїчно захищають свою країну та всю Європу, не переживали за своїх найближчих.

Маршалок Сейму РП також підкреслила, що спільно з іншими керівницями парламентів під час цього візиту обговорюватимуть питання, яким чином ЄС може надалі допомогти Україні та українцям у різних аспектах.

Вона додала, що результатом цієї поїздки після переосмислення побаченого та почутого, буде онлайн-зустріч через два тижні керівниць парламентів країн ЄС. Під час цієї зустрічі обговорюватимуть подальші дії країн Спільноти щодо надання допомоги Україні.

Читайте також: В ОП анонсували важливі міжнародні візити до Києва цього тижня

Маршалок нижньої палати польського парламенту підкреслила, що у цій війні Україна не може зазнати поразки, оскільки у такому разі путін не зупиниться на Україні, а йтиме далі.

"Ми повинні зробити усе можливе, щоб допомогти Україні і зупинити там війну",- резюмувала Вітек.

Як відомо, участь у візиті на кордон беруть керівниці парламентів Польщі, Австрії, Бельгії, Чехії, Кіпру, Латвії, Литви, Іспанії, заступниця президента Європарламенту, а також заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-