В ЄС слідкують за новим наступом рф в Україні й обіцяють далі тиснути санкціями

В ЄС слідкують за новим наступом рф в Україні й обіцяють далі тиснути санкціями

Укрінформ
Європейський Союз уважно слідкує за розвитком подій в Україні, зокрема, за оголошеним новим наступом росії на сході України, та буде продовжувати тиск на кремль, щоб примусити його зупинити агресію.

Про це у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується цього наступу, який був оголошений – ми, безумовно, уважно слідкуємо за цією ситуацією. Ми стоїмо поряд з Україною, ми продовжуємо нашу підтримку Україні. Ми продовжуємо закликати росію зупинити всі незаконні та злочинні дії, що пов’язані з цією агресією проти України», - наголосив Стано.

Читайте також: Федоров розповів про нові антиросійські санкції від технологічних компаній

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів, чи не спробує ЄС зупинити російський наступ шляхом застосування нових санкцій, речник зауважив, що робота над подальшими санкціями триває. Ця робота розпочалася не з дати нового російського наступу в Україні, але відразу після затвердження п’ятого пакета санкцій ЄС у зв’язку із воєнною агресією росії проти України.

«Коли йдеться про наступний раунд санкцій, я думаю, що ЄС на найвищому рівні – лідери євроінституцій та керівники держав-членів - підтвердили, що продовжуватимуть працювати над подальшими санкціями, і вони будуть оголошені у правильний час. ЄС уже запровадив п’ять хвиль, п’ять пакетів масивних та важких санкцій проти росії, і вони мають свій ефект. Робота над новими санкціями триває, і вона триває з моменту ухвалення п'ятого пакета», - сказав Стано.

Він підкреслив, що переговори стосовно нових обмежувальних заходів завжди є конфіденційними, тож не варто очікувати на оголошення деталей цього процесу або термінів їхнього погодження. Водночас речник нагадав, що лідери ЄС уже неодноразово заявляли, що розглядають можливість поширення санкцій за протизаконну агресію росії також на її енергетичний сектор, зокрема, на імпорт нафти та газу.

Читайте також: Британія скасує визнання московської фондової біржі

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія продовжила військову агресію проти України, що почалася у 2014 році, та розпочала масовані бомбардування мирних українських міст та селищ. Російські війська здійснюють масовий терор на тимчасово захоплених територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат. На боротьбу із агресором піднявся весь народ України.

ЄС застосував уже п’ять пакетів економічних та індивідуальних санкцій проти росії та її чиновників, і готує шостий пакет секторальних санкцій, який може охоплювати ключовий російський імпорт енергоносіїв.

Країни Європейського Союзу від початку вторгнення виявили солідарність із народом України. Зокрема, ЄС виділив 1,5 мільярда євро для постачання в Україну зброї та летального військового обладнання, що є першим таким випадком в його історії.

Фото: N1

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-