Федоров розповів про нові антиросійські санкції від технологічних компаній

Федоров розповів про нові антиросійські санкції від технологічних компаній

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив про нові санкції проти російської федерації від технологічних компаній.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

Зокрема, MongoDB Inc. припинила діяльність у росії. «Американська компанія MongoDB Inc. призупинила продажі своїх хмарних сервісів клієнтам у росії та білорусі. Також компанія не продаватиме ПЗ свого флагманського продукту - системи управління базами даних, що не потребує опису схеми таблиць, MongoDB», - заявив Федоров.

Крім того, хмарна PaaS-платформа Heroku більше не реєструє користувачів із росії, а Capcom без попередження зняла всі свої ігри з продажу в російському Steam.

Читайте також: Криптобіржа Currency.com розриває договори з громадянами рф

«1Password - нові облікові записи з росії не реєструються. Сплатити або продовжити підписку поточним користувачам із росії не можна, після закінчення платіжного періоду акаунти перейдуть у режим «лише для читання». Застосунок видаляли з українських магазинів застосунків, але пізніше повернули», - заявив Федоров.

Також Soda PDF не обслуговує клієнтів із росії та білорусі. Soda PDF - це програми, які використовуються для відкриття, перегляду, створення, перетворення, редагування, захисту та обміну файлами Portable Document Format.

Крім того, більше не працює в росії та білорусі соціальна мережа для спортсменів Strava. Користувачам пропонують вивантажити свої дані та оформити повернення вартості передплати.

Також Bungie призупинила продажі Destiny 2 на територіях росії та білорусі.

Ansys Inc.без пояснень припинила технічну підтримку програмного забезпечення.

Читайте також: Apple видалив ТікТок з App Store для росіян

«Студія Rovio, яка створила франшизу Angry Birds, оголосила про призупинення своєї діяльності на території росії та білорусі. Ігри компанії вже знято з продажів у Google Play та App Store. Внутрішньоігрові покупки теж відключені. Майбутні оновлення не будуть доступні в росії та білорусі. Раніше всі свої ігри, зокрема Brawl Stars, з магазинів застосунків у росії та білорусі видалила компанія Supercell. Мобільна версія Minecraft також стала недоступною у рф», - зазначив Федоров.

24 лютого розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, вони обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Читайте також: Розробник програмного забезпечення SAP повністю виходить з російського ринку

З перших днів вторгнення росії в Україну міжнародні союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортні обмеження. Багато компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-