Маркарова впевнена: погрози рф не змінять позиції США щодо надання зброї Україні

Маркарова впевнена: погрози рф не змінять позиції США щодо надання зброї Україні

Ексклюзив
Укрінформ
США залишаються непохитними в підтримці України попри всі демарші й дипломатичні ноти росії, яка погрожує «непередбачуваними наслідками» за постачання важкої зброї й техніки ЗСУ.

Про це сказала в коментарі Укрінформу посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова.

«Позиція Сполучених Штатів залишається незмінною. Вона була такою до війни», - підкреслила посол на прохання прокоментувати, чи вплинув останній дипломатичний демарш росії на процес поставок оборонної допомоги США в Україну.

Маркарова наголосила, що США й Україна є стратегічними партнерами та друзями.

«І ми чуємо постійно, незалежно від того, яка брехлива комунікація не виходила б із кремля, які б залякування не лунали чи то в нотах, чи в прямих заявах, Сполучені Штати дуже чітко й публічно говорять, що вони – з Україною, підтримують нас у нашій боротьбі за власні життя, за демократію й суверенітет», - наголосила Маркарова.

Читайте також: Зброя на $800 млн: що саме отримають ЗСУ від США

За її словами, ця підтримка висловлюється не лише на словах, а й реалізується в конкретних формах. Це і постачання зброї та іншої оборонної допомоги; і забезпечення фінансової, енергетичної та іншої підтримки; а також введення санкцій.

«Ми дуже очікуємо, що найближчим часом ми почуємо про нові пакети санкцій», - зауважила дипломат.

Крім того, вона підтвердила, що поставки зброї в Україну зі США відбуваються щодня. У цьому зв’язку вона наголосила, що Україна воює з ворогом, який в десятки разів перебільшує її фізично. «Тому нам потрібно ще дуже багато (зброї - ред.)»,- підкреслила посол України в США.

Читайте також: Маркарова: Ми хочемо, аби воєнних злочинців рф судили в Україні

Як повідомлялося, цього тижня посольство росії у Вашингтоні передало офіційну ноту адміністрації Байдена, у якій зокрема наголошувалося, що нові поставки американської зброї в Україну «підливають лою» в конфлікт та можуть призвести до «непередбачуваних наслідків».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-