Маркарова: Ми хочемо, аби воєнних злочинців рф судили в Україні

Маркарова: Ми хочемо, аби воєнних злочинців рф судили в Україні

Укрінформ
Для російських військових, які давали накази іншим або самі скоювали воєнні злочини в Україні, не повинно бути місця на Землі, де вони б могли сховатися.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю CBS News заявила посол України в США Оксана Маркарова.

«Усі вони (хто скоював воєнні злочини в Україні – ред.) будуть притягнені до відповідальності — і військові командири, і особовий склад, і люди, які це робили на місцях, і ті, хто давав наказ, і аж до самого путіна. На Землі не повинно бути місця, де вони могли б сховатися. Так, ми хотіли б, щоб їх судили в Україні, і ми дуже сподіваємося, що після перемоги і звільнення України у нас буде трибунал», - сказала вона.

Читайте також: Глава трибуналу над Мілошевичем закликав вигнати росію з Радбезу ООН

Маркарова також зазначила, що нині українські військові готуються до масштабної битви з російськими загарбниками на сході країни.

«Я думаю, що є розуміння, що після битви за Київ ми дійсно маємо виграти цю битву за Донбас, і ми повинні виграти цю війну. І нам потрібне все озброєння — вся вогнева міць, все протиповітряне обладнання — для того, щоб мати можливість це зробити», - сказала вона.

Читайте також: Зеленський про Краматорськ: черговий воєнний злочин рф, за який спитають на трибуналі

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну, російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, катують та вбивають населення.

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-