Зеленський про Краматорськ: черговий воєнний злочин рф, за який спитають на трибуналі

Зеленський про Краматорськ: черговий воєнний злочин рф, за який спитають на трибуналі

Укрінформ
Ракетний удар російських військ по вокзалу у Краматорську має стати одним зі звинувачень на майбутньому трибуналі щодо злочинів рф проти України.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"Ракетний удар по Краматорську має стати одним зі звинувачень на трибуналі, який обов'язково відбудеться. Усі сили світу будуть спрямовані на те, щоб встановити похвилинно, хто і що, хто і як і які накази віддавав, звідки ракети, хто їх перевозив, від кого пролунала команда і як цей удар був погоджений. Відповідальність неминуча", - заявив Зеленський, наголосивши, що це черговий воєнний злочин росії.

Читайте також: Ракетний удар по вокзалу Краматорська: кількість жертв зросла до 52

За його словами, російські пропагандисти так поспішали перекласти відповідальність за цей удар на українські сили, що випадково видали винуватість росії. Зокрема, агенція «РИА Новости» опублікувала новину про удар, завданий по Краматорську, ще тоді, коли ракети були у повітрі.

"А напередодні інші пропагандисти поширювали погрози для усіх, хто рятувався із Донецької та Луганської областей залізничним транспортом", - наголосив Президент.

Читайте також: ООН: Винні в атаці на вокзал у Краматорську мають бути притягнуті до відповідальності

Глава держави зауважив, що всі провідні держави світу засудили російський удар по Краматорську, проте Україна очікує твердої, глобальної реакції на цей воєнний злочин, як і на масові вбивства у Бучі.

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня російські війська обстріляли ракетами залізничний вокзал у Краматорську. На місці загинуло 38 осіб, упродовж дня у лікарнях померли ще 12 потерпілих, у тому числі 5 дітей. У лікарнях наразі перебуває 98 поранених.

Читайте також: Байден назвав удар росії по Краматорську звірством і пообіцяв дати Україні більше зброї

Президент Володимир Зеленський заявив, що удар по вокзалу Краматорська завданий «Точкою-У».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-