Стати гарантами безпеки України вже готові чотири країни – Зеленський

Стати гарантами безпеки України вже готові чотири країни – Зеленський

Укрінформ
Готовність стати гарантами безпеки України демонструють Велика Британія, США, Італія й Туреччина, але кількість країн може збільшуватись і остаточної відповіді ще від жодної держави немає.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю низці онлайн-медіа, серед яких також Укрінформ.

"На сьогодні тих, хто демонструють, що вони готові... поки що підписантів у нас з вами на папері немає. Демонстрація готовності є від Бориса Джонсона, від Великої Британії, від США, від Італії, від Туреччини", - сказав Зеленський.

Зеленський також зауважив, що будуть також гаранти від Євросоюзу окремо.

Читайте також: Документ про завершення війни може складатися з двох окремих договорів – Зеленський

"Я думаю, буде окремо від Євросоюзу, тому що ми говорили про це з Урсулою (президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн – ред.), та Шарлем Мішелем (голова Європейської Ради Шарль Мішель – ред), - Польща, Франція, Німеччина. Це демонстрація", - наголосив Зеленський.

За його словами, перше коло розмови щодо гарантій безпеки буде в форматі п'ятьох (Британія, США, Німеччина, Франція, Україна), а потім будуть доєднані інші країни.

Читайте також: Зеленський запевняє, що влада - на зв’язку із захисниками Маріуполя

"Це - живий процес, я думаю, що ми отримаємо відповіді від п'ятьох-сімох країн вже за тиждень, за десять днів, ми отримаємо якусь конкретику, тому що там є складні питання в тих гарантіях - що хочемо ми, і що готові нам надати".

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією радника керівника Офісу Президента Михайла Подоляка, у рамках переговорів України з росією відбувається напрацювання в робочих підгрупах юридичних формулювань можливого майбутнього договору про гарантії безпеки.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-