Подоляк - про переговори з рф: Робочі підгрупи працюють над юридичними формулюваннями

Подоляк - про переговори з рф: Робочі підгрупи працюють над юридичними формулюваннями

Укрінформ
У рамках переговорів України з росією зараз відбувається напрацювання в робочих підгрупах юридичних формулювань можливого майбутнього договору про гарантії безпеки.

Про це розповів радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі єдиного інформаційного марафону, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні на рівні юридичних підгруп іде відпрацювання формулювань, тому що це міжнародні договори, тому що там буде не тільки Україна, не тільки росія, там будуть ще країни - потенційні гаранти. Ми не хочемо мати договору між Україною та росією, тому що розуміємо, що росія постійно міняє свої позиції», - сказав він.

Подоляк зазначив, що наразі мова йде у робочих підгрупах, як має бути імплементований момент саме з країнами-гарантами.

Читайте також: Зеленський: Наша позиція чітка – мирні домовленості мають містити механізм гарантій Україні

За його словами, на рівні політичних радників ідуть консультації.

«Цей договір готується. Має бути Україна з одного боку, поряд з Україною - 5-7 країн-гарантів, а навпроти має стояти російська федерація», - додав радник керівника ОП.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня у Стамбулі пройшов очний раунд переговорів між українською та російською делегаціями. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій щодо припинення війни, серед яких підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

Читайте також: Реальні серйозні переговори з росією ще попереду - Клімкін

В Україні 45-й день триває повномасштабна війна. Війська російської федерації обстрілюють і знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко катують і вбивають українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-