Зеленський: Наша позиція чітка – мирні домовленості мають містити механізм гарантій Україні

Зеленський: Наша позиція чітка – мирні домовленості мають містити механізм гарантій Україні

Укрінформ
Позиція України залишається чіткою в переговорному процесі – мирні домовленості мають передбачати механізм дієвих гарантій для нашої держави. 

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час спільного з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мирні домовленості мають передбачати механізм дієвих гарантій для нашої держави. Про це ми також сьогодні детально говорили. Ми розраховуємо, що Лондон у цьому процесі буде відігравати ключову роль. Досягнення миру в Україні буде нашою спільною майбутньою перемогою», - наголосив очільник держави. 

Читайте також: Лондон надаватиме Києву будь-яку можливу підтримку через агресію путіна – Джонсон

Президент зазначив, що на переговорах із Джонсоном були обговоренні також основні напрями, на яких необхідно зосередити зусилля на шляху досягнення миру, визначено ключові завдання та скоординовано подальшу роботу.

«Ми консолідуємо максимальну підтримку нашої держави у посиленні обороноздатності наших військ, у підтримці наших громадян як в Україні, так і за межами нашої держави, відбудові країни», - додав Зеленський. 

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що візит очільника британського уряду Бориса Джонсона до Києва, який відбувся 9 квітня, не був спонтанним, а розмова з Президентом вийшла насиченою та конструктивною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-