Лондон надаватиме Києву будь-яку можливу підтримку через агресію путіна – Джонсон

Лондон надаватиме Києву будь-яку можливу підтримку через агресію путіна – Джонсон

Укрінформ
Велика Британія посилюватиме санкції та економічний тиск на росію, а також надаватиме економічну й військову допомогу Україні з огляду на підготовку президента рф володимира путіна до нового наступу на сході. 

Про це заявив Прем`єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на спільній пресконференції з Президентом Володимиром Зеленським у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз він збирається посилити тиск на Донбасі та сході, тому настільки важливо, щоб ми, ваші друзі, і далі пропонували будь-яку підтримку, на яку ми здатні», - наголосив він.

Очільник британського уряду заявив, що Лондон разом з партнерами збільшуватиме економічний тиск, продовжить посилювати санкції проти росії, а також надаватиме підтримку, якої потребує Україна, зокрема економічну та військову. 

«Не лише заморожувати активи в банках, санкціонувати олігархів, але й відходити від використання російських вуглеводнів», - уточнив британський премʼєр.

Читайте також: Зеленський і Джонсон вважають, що потрібно посилювати антивоєнну коаліцію проти рф

Крім цього, Джонсон поінформував про збір 1,5 млрд фунтів від друзів і партнерів по всьому світу: «Десятки і десятки країн хочуть зараз допомогти Україні».

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що візит очільника британського уряду Бориса Джонсона до Києва, який відбувся 9 квітня, не був спонтанним, а розмова з Президентом вийшла насиченою та конструктивною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-