Документ про завершення війни може складатися з двох окремих договорів – Зеленський

Документ про завершення війни може складатися з двох окремих договорів – Зеленський

Укрінформ
Підсумковий документ про завершення розв’язаної росією війни проти України може складатися з двох частин – договору про гарантії безпеки для України і окремого двостороннього договору між Україною і рф.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю українським ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що це може бути два різних документи – гарантії безпеки від тих країн, хто готовий надати ці гарантії безпеки, і окремий документ у нас з росією», - сказав глава держави у відповідь на запитання про підсумковий документ про завершення війни.

Президент зауважив, що росія хотіла б мати один договір, який включав би усі питання. Однак, за його словами, за одним столом з російською федерацією бачать себе не всі країни, які могли б бути гарантами безпеки.

Читайте також: Зеленський не виключає, що росія хоче повторити в Маріуполі «Іловайський котел»

«Для них гарантії безпеки для України – це одне питання, а домовленості з росією – це інше питання. росія хоче, щоб усе було в одному документі, а люди кажуть: «Вибач, ми бачили, що було в Бучі». Обставини змінюються, змінюються формати майбутніх домовленостей, змінюється відсоток можливостей домовленостей від таких кроків, від тих ґвалтувань. Усі це бачать, і вони все менше хочуть мати будь-які домовленості з росією, і при цьому хочуть мати домовленості з Україною», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський запевняє, що влада - на зв’язку із захисниками Маріуполя

Він також додав, що має бути юридично вирішено і питання відшкодування росією завданих Україні війною збитків.

«До цього повинно дійти. Не знаю, в якому документі це повинно бути передбачено», - зауважив глава держави.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Читайте також: росіяни готують новий діпфейк із Зеленським - Центр стратегічних комунікацій

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-