Зеленський не виключає, що росія хоче повторити в Маріуполі «Іловайський котел»

Зеленський не виключає, що росія хоче повторити в Маріуполі «Іловайський котел»

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський не виключає того, що рф, коли пропонує захисникам Маріуполя здатися в полон та обіцяє зберегти їм життя, насправді хоче розстріляти українських воїнів, як в Іловайську у 2014 році.

Про це глава держави сказав в інтерв’ю українським ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

"Особисто моя думка, що вони по-різному до різних наших військових там ставляться. І ви це прекрасно знаєте. Є там військові, яких вони ненавидять. Я не вірю, що вони збережуть там їм життя, навіть якщо вони їм пообіцяли. Так, можливо буде Іловайськ. Я так вважаю, але треба запитати наших військових", – додав Зеленський.

Читайте також: Ворог готує наступ для виходу на адміністративні кордони Донецької області

За його словами, росіяни чинять психологічний тиск на захисників і обіцяють їм натомість зберегти життя.

"Я знаю, що вони пропонували нашим людям здатися, йти в полон. Нам це відомо багатьма каналами. Тому вони постійно кидають цю інформацію через своїх людей, чинять психологічний тиск, щоб вони здавались і йшли в полон. Тоді вони їм "збережуть життя", – додав глава держави.

На переконання Президента, допомогти Маріуполю можна, в першу чергу, наданням Україні потужного озброєння, про яке влада постійно говорить міжнародним партнерам. Ще один варіант – переговори з російською стороною, якщо вона на це погодиться. Адже нині потрібен режим припинення вогню, хоча б на території Маріуполя для того, щоб зробити ті чи інші гуманітарні кроки, хоча б забрати поранених, загиблих.

«Ще один варіант - це на рівні лідерів говорити про це. Я свої сигнали щодо цього, щодо будь-яких форматів переговорів, щоб зберегти наших людей, щодо будь-якого формату обміну, якщо в принципі готова та сторона, я все це зробив, всі ці сигнали передав», - сказав Президент.

Водночас Зеленський наголосив на тому, що захисники Маріуполя – вже герої, тому нині якщо вони для себе ухвалять те чи інше рішення, зроблять той чи інший крок, ніхто не буде їм забороняти цього.

Як повідомляв Укрінформ, міський голова Маріуполя раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тис. мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-