За виїзд з України під час війни слід карати тільки народних депутатів і високопосадовців - Стефанчук

За виїзд з України під час війни слід карати тільки народних депутатів і високопосадовців - Стефанчук

Укрінформ
Питання покарання чоловіків призовного віку, які виїхали за кордон, має стосуватися винятково народних депутатів або високопосадовців, котрі забули про присягу державі Україна.

Таку думку Руслан Стефанчук висловив в ефірі загальнонаціонального телемарафону UA разом, передає Укрінформ із посиланням на сайт Верховної Ради.

«Ми намагаємося в парламенті розглядати лише те, що віднаходить компроміс і є вкрай важливим для кожного громадянина. Тому, якщо нам і переглядати питання перебування тих чи інших чоловіків за кордоном, то воно повинно стосуватися виключно народних депутатів або високопосадовців, які в цей період, забувши про свою присягу, виїхали за межі України. Треба знаходити механізм повертати їх до України… і ми будемо відшукувати такі норми, які можуть притягнути їх до відповідальності за порушення депутатської присяги та присяги державного службовця»,  - підкреслив Голова ВР.

За його словами, важливо зрозуміти, що час для загравань, компромісів з рф минув тоді, коли перший снаряд розірвався над територією України. У питанні відповідальності інших категорій громадян України має бути виважений підхід.

Читайте також: У Раді готують законопроєкти для сприяння розслідуванню воєнних злочинів рф - Стефанчук

«Щодо інших громадян, дуже важливо, що кожен має працювати на своєму місці. Я не думаю, що робота наших волонтерів за кордоном менш важлива, ніж громадян, які залишилися в Україні. Тому дуже цінна і важлива робота і внесок в перемогу кожного», - зазначив  Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, на Вінниччині з 24 лютого до початку квітня прикордонники Могилів-Подільського загону затримали близько 200 чоловіків призовного віку, які намагалися втекти на територію сусідньої Молдови.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію, що передбачає заборону на виїзд за кордон чоловіків призовного віку.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-