У Раді готують законопроєкти для сприяння розслідуванню воєнних злочинів рф - Стефанчук

У Раді готують законопроєкти для сприяння розслідуванню воєнних злочинів рф - Стефанчук

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч із головним прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом.

Про це спікер повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Стефанчук зауважив, що Хан прибув до Києва, щоби розпочати незалежне розслідування безпосередньо на місцях вчинення воєнних злочинів.

«Я готовий всіляко сприяти в проведенні цього розслідування. Адже важливо, щоби воєнні злочини якомога швидше був доведені та злочинність була покарана», - зазначив Стефанчук.

За його словами, українська влада мобілізує всі зусилля для законодавчого забезпечення необхідних інструментів для ефективного розслідування.

У цьому контексті він нагадав, що Верховна Рада України у четвер офіційно визнала дії російської федерації проти України геноцидом.

Стефанчук додав, що незабаром законодавство доповниться новим правовим інструментарієм для сприяння розслідуванню воєнних злочинів в Українській державі.

Читайте також: Малюська пояснив, що вирок Міжнародного кримінального суду означатиме для росіян

Як повідомляв Укрінформ, головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан прибув до України для розслідування воєнних злочинів російської федерації проти України. Він відвідав визволене від російських загарбників місто Буча Київської області.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область на початку квітня визволені від російських загарбників. У визволених містах і селах зафіксовані масові вбивства росіянами цивільних.

Серед знайдених жертв воєнних злочинів російських військ - зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох з них зв'язані руки, є сліди катувань, люди вбиті пострілами у потилицю.

Фото: Ruslan Stefanchuk, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-