Усі депутати ОПЗЖ у Раді стали позафракційними – Корнієнко

Усі депутати ОПЗЖ у Раді стали позафракційними – Корнієнко

Укрінформ
Усі члени фракції «Опозиційна платформа – за життя» у Верховній Раді стали позафракційними після призупинення її діяльності.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо фракції «Опозиційна платформа – за життя» - сьогодні я зачитав на засіданні рішення про призупинення діяльності цієї фракції у Верховній Раді. Усі її права також призупиняються. Це доволі широкий спектр прав. Зокрема, участь у Погоджувальній раді, номінування своїх людей у керівництво комітетів», - пояснив Корнієнко.

Читайте також: Рада посилила покарання за колабораціонізм - до 15 років з конфіскацією

Він зазначив, що понад 30 народних депутатів, які від початку повномасштабної російсько-української війни залишилися в складі фракції ОПЗЖ, наразі є позафракційними.

«Далі вони будуть визначатися, чи будуть гуртуватися, чи не будуть гуртуватися. Вони там якісь заяви роблять – то вже на їхній совісті», - додав перший віцеспікер.

Окрім цього, він поінформував, що Міністерство юстиції України наразі готує судові позови щодо скасування політичної партії «Опозиційна платформа – за життя». У цьому контексті Корнієнко спрогнозував, що Верховна Рада, імовірно, наступного тижня ухвалить закон, який визначає механізм заборони проросійських партій.

«Тобто фракції нема такої, немає такого суб’єкту наразі. Партія в процесі скасування свідоцтва через суд. Ідуть дії на виконання рішень РНБО», - підсумував парламентарій.

Читайте також: Клімкін каже, що обмін Медведчука відкриє «скриньку Пандори в хорошому сенсі»

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня Рада національної безпеки ухвалила рішення призупинити на період воєнного стану діяльність низки політичних структур, які мають зв’язок з російською федерацією: «Опозиційна платформа – за життя», «Партія Шарія», «Наші», «Опозиційний блок», «Ліва опозиція» тощо.

14 квітня у ВР було оголошено про призупинення діяльності проросійської фракції «ОПЗЖ» за рішенням Ради нацбезпеки і оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-