Клімкін каже, що обмін Медведчука відкриє «скриньку Пандори в хорошому сенсі»

Клімкін каже, що обмін Медведчука відкриє «скриньку Пандори в хорошому сенсі»

Укрінформ
Ексміністр закордонних справ Павло Клімкін вважає , що суспільство «стовідсотково» підтримає можливий обмін затриманого СБУ Віктора Медведчука на полонених росією українських військових.

Як передає Укрінформ, таку думку Клімкін висловив в інтерв’ю «Радіо НВ».

«Я думаю, що перед будь-якими діями, будуть вони чи не будуть, він (Медведчук – ред.) може надати багато цікавої інформації. А стосовно обміну і всіх цих розмов, чи можна міняти українців на українців, я вважаю, що під час війни, для того, щоб врятувати наших хлопців і дівчат, усе можна робити, оскільки життя тих, хто бореться за Україну, священне. А юридично можна відповідним чином позицію вибудувати – я тут не бачу ніяких принципових проблем», - сказав ексміністр.

Читайте також: NYT: Медведчук фігурував у справі про втручання росії у вибори США

Він додав, що в тому разі, якщо обмін відбудеться, це відкриє «скриньку Пандори в хорошому сенсі». На переконання дипломата, це стане свідченням того, що прихильники путіна і «руского міра» під час війни і після неї не знайдуть в Україні свого місця.

У цьому контексті дипломат нагадав, що, за різними опитуваннями, в Україні нараховувалося 8-10 відсотків фанатів путіна.

Читайте також: Будинки, ділянки і автомобілі: суд арештував 154 об’єкти майна родини Медведчука

«Звичайно, ніхто їх усіх не збирається обмінювати, але не можна дозволяти «п’ятій колоні», про яку, до речі, може багато розповісти Медведчук, і фанатам путіна, діяти в Україні – тут потрібні дуже системні дії. Не може бути суспільний договір в Україні після війни таким самим, як до війни», - переконаний дипломат.

Насамкінець Клімкін ще раз підкреслив, що у даній ситуації основне - врятувати життя і свободу людей, які борються за Україну.

Читайте також: Варіант обміну Медведчука допустимий – експерт

«Знайти для цього оптимальну юридичну формулу можна. Підтримка суспільства сто відсотків буде», - спрогнозував ексміністр.

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого стало відомо, що народний депутат Віктор Медведчук (парламентська фракція «Опозиційна платформа – За життя»), підозрюваний у державній зраді, втік з-під домашнього арешту.

12 квітня в результаті спецоперації, проведеної Службою безпеки України, його було затримано.

Читайте також: За однією з версій, Медведчук мав зустрічати «визвольні війська» у Києві - експерт

Президент Володимир Зеленський запропонував обміняти Медведчука на полонених росією українських військових.

Речник президента росії дмитро пєсков, коментуючи можливість обміну затриманого 12 квітня кума володимира путіна Віктора Медведчука, заявив, що не є громадянином росії, а є іноземним політичним діячем. Водночас пєсков додав, що росія «безперечно слідкуватиме за долею Медведчука».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-