Варіант обміну Медведчука допустимий – експерт

Варіант обміну Медведчука допустимий – експерт

Укрінформ
Варіант обміну Віктора Медведчука допустимий, якщо він відбудеться, то через третю країну.

Таку думку висловив ексзаступник голови СБУ, генерал-майор запасу Віктор Ягун під час національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що не буде обміну прямого між Україною і росією, тому що ми вже чули заяву пєскова про те, що вони ніякого відношення до цієї особи не мають, це громадянин України, депутат Верховної Ради, український політик. Але, зважаючи на плаксиве звернення паломниці (в цьому образі дружина Медведчука Оксана Марченко звернулася по допомогу до президента Туреччини – ред.) до Ердогана, я думаю, що скоріше за все відбудеться непрямий обмін. Я думаю, що його будуть віддавати через Туреччину і там десь обмінювати на наших бранців», - сказав Ягун.

Читайте також: Охоронець Медведчука дав свідчення про обставини переховування і втечі депутата

При цьому він зазначив, що до обміну має бути вирок суду, і висловив сподівання, що так і буде.

«Він (Медведчук – ред.) залишається підозрюваним в цій справі. І зараз буде ухвалене рішення про зміну запобіжного заходу, тобто з тримання під домашнім арештом на тримання під вартою. Я сподіваюся, що суд не піде назустріч цьому «товаріщу», - бо деякі рішення наших судів просто викликають здивування, - а логічно буде, що він сидітиме в слідчому ізоляторі й таким чином можна буде довести слідство і суд над ним до реального завершення», - підкреслив ексзаступник голови СБУ.

Читайте також: фсб підготувала «псевдо-Медведчуків», щоб вивезти кума путіна – глава СБУ

Стосовно Медведчука як потенційного свідка в Гаазі він зазначив, що «деякі специфічні речі вирішувалися без документального підтвердження, а виключно на особистих домовленостях».

«Я думаю, що це було пов’язано не тільки з тією ситуацією, яку ми маємо вісім років, а й з речами, пов’язаними ще з Ющенком, дуже багато цікавих питань може виникнути і з його отруєнням, і з подальшими заходами з приходом до влади Януковича, і з його втечею. І так далі. Багато глобальних питань, навіть те, чи був він справді завербований КДБ і чи справді знищував Стуса. Мені так само дуже цікаво, сказав би він це чи ні», - зауважив Ягун.

Читайте також: За однією з версій, Медведчук мав зустрічати «визвольні війська» у Києві - експерт

Щодо ризиків для Медведчука, зокрема арешту в москві за розкрадання грошей кремля, він вважає, що це йому не загрожує.

«Він знаходиться в найближчому колі друзів, родичів путіна, і путін на такі забавки – один мільярд туди, один мільярд сюди – точно закриє очі. Для нього медведчук – це знакова особа, він дозволяв йому і якісь витівки, і вести бізнес, і якісь реалізації. І він справді реально розглядав його як можливу кандидатуру після Януковича на лідера України», - зазначив експерт.

Читайте також: Баканов про затримання Медведчука: Кайдани чекають на таких зрадників України

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого стало відомо, що народний депутат Віктор Медведчук (парламентська фракція «Опозиційна платформа – За життя»), підозрюваний у державній зраді, втік з-під домашнього арешту.

12 квітня в результаті спецоперації, проведеної Службою безпеки України, його було затримано.

Зеленський запропонував обміняти Медведчука на полонених росією українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-