фсб підготувала «псевдо-Медведчуків», щоб вивезти кума путіна – глава СБУ

фсб підготувала «псевдо-Медведчуків», щоб вивезти кума путіна – глава СБУ

Укрінформ
російські спецслужби організували операцію для переправлення Медведчука до Придністров’я, а потім – до москви. До її реалізації залучили представників злочинного світу та корумпованих правоохоронців і підготували «псевдо-Медведчуків».

Про це сказав під час національного телемарафону очільник СБУ Іван Баканов, передає Укрінформ із посиланням на Фейсбук відомства.

За його словами, це дійсно була складна і небезпечна для багатьох її учасників операція, яка тривала близько місяця у воєнних умовах. "Президент дав доручення, і ми активізували усі можливості, аби це доручення виконати та знайти пана Медведчука. Було проведено багато аналітичної та оперативної роботи, яка завершилась успішно», - заявив Баканов.

Він підкреслив, що українській спецслужбі протистояв не лише особисто Медведчук, а більш потужний ворог – федеральна служба безпеки, яка прагнула вивезти кума путіна за кордон.

Баканов зазначив, що фсб намагалася максимально замаскувати свої плани: вкидала дезінформацію, спеціально робила фейкові «зливи», намагалася організувати «липові» маршрути для евакуації політика і пустити СБУ хибним слідом, навіть підготувала «псевдо-Медведчуків» для відволікання уваги.

«Медведчука мали човном переправити до т.зв. «Придністровської Молдавської Республіки», де на нього вже чекала евакуаційна група спецпризначенців фсб. Вони й повинні були доставити Медведчука до Москви. Але завдяки СБУ реалізувати цей план не вдалося!» - сказав Баканов.

За його словами, контррозвідка прорахувала десятки версій, чітко визначила маршрут та з’ясувала місце прибуття евакуаційної групи фсб до так званої «Придністровської Молдавської республіки».

Самого ж Медведчука вдалося затримати по дорозі - близько до меж Київської області. Баканов підкреслив, що весь цей час Медведчука супроводжували українські правоохоронці, які, на його переконання, «будуть відповідати за свої дії».

«Тепер на Медведчука чекає суд, обрання запобіжного заходу, а вірніше його підтвердження – тримання під вартою. А згодом, я сподіваюсь, заслужене покарання», - сказав голова СБУ.

Також він додав, що затримання Медведчука дає сигнал кожному зраднику України: ніхто не уникне покарання, і СБУ зробить для цього все можливе.

Читайте також: Денисенко висловив припущення, чому Медведчук не втік до рф

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого стало відомо, що народний депутат Віктор Медведчук (парламентська фракція «Опозиційна платформа – За життя»), підозрюваний у державній зраді, втік із-під домашнього арешту.

12 квітня в результаті спецоперації, проведеної Службою безпеки України, його було затримано.

Зеленський запропонував обміняти Медведчука на полонених росією українських військових.

Медведчук фігурує у двох кримінальних справах - щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі й стосовно сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Після арешту Медведчука заступник голови російської ради безпеки дмитро медвєдєв опублікував повідомлення з погрозами на адресу української влади, заявивши, що «цим діячам варто уважно озиратися на всі боки і міцно зачиняти двері на ніч, щоб самим не опинитися серед осіб на обмін».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-