За однією з версій, Медведчук мав зустрічати «визвольні війська» у Києві - експерт

За однією з версій, Медведчук мав зустрічати «визвольні війська» у Києві - експерт

Укрінформ
Ексзаступник голови СБУ, генерал-майор запасу Віктор Ягун озвучив версії того, що могло статися з Віктором Медведчуком після його втечі з-під домашнього арешту.

Про це він розповів під час національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо можливості його втечі після початку бойових дій - є така версія, не озвучена, але вона може бути і базується на деяких вкидах, в тому числі і з російської сторони. Версія була така, що його мали забрати ті десантники, які висаджувалися в Гостомелі, вони мали забрати його в Гостомель - і в Москву. Є зовсім інша версія, що він мав переховуватися декілька днів у Києві для того, щоб фактично бути тією людиною, яка зустрічає так звані визвольні війська у Києві і бути якщо не керівником окупаційної адміністрації, то представником миротворчої влади, яка готова контактувати, співпрацювати та домовлятися про умови капітуляції. Бо він же фактично діючий депутат Верховної Ради, один із представників фракції», - сказав Ягун.

Читайте також: Охоронець Медведчука дав свідчення про обставини переховування і втечі депутата

Він також висловив припущення, що створення мережі колаборантів, яких почали наставляти на захоплених територіях російські загарбники, планувалося заздалегідь ФСБ та ОПЗЖ.

«Це була їхня тактика на предмет окупації тих чи інших територій. Я не виключаю, що це обговорювалося заздалегідь, ще до цієї всієї так званої спецоперації. Тобто були розподілені ролі, хто де має вийти, можливо, вони вже мали контакти з представниками спецслужб. Це все треба досліджувати», - сказав експерт.

Ягун також розповів, завдяки чому було проведено спецоперацію із затримання Медведчука.

Читайте також: Втекти не вийде: Данілов закликав проросійських зрадників прийти до СБУ

«Операція реалізовувалася протягом останніх днів, коли він зник з місця перебування під домашнім арештом. Тобто вона була не така тривала, буквально кілька днів до затримання. По-друге, всі операції реалізовувалися по його оточенню і каналах зв’язку. Як ми знаємо з інформації, яку озвучили голова СБУ та ЗМІ, він спілкувався напряму з дружиною і цей канал, я так розумію, був зафіксований і вже від того почалася робота. Він постійно перебував у Києві, намагався вийти на контакти зі своїми московськими друзями. І от ті зв’язки, ті канали, я так розумію, Служба безпеки відпрацювала. Як ми бачимо, якісно», - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого стало відомо, що народний депутат Віктор Медведчук (парламентська фракція «Опозиційна платформа – За життя»), підозрюваний у державній зраді, втік з-під домашнього арешту.

12 квітня в результаті спецоперації, проведеної Службою безпеки України, його було затримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-