Охоронець Медведчука дав свідчення про обставини переховування і втечі депутата

Охоронець Медведчука дав свідчення про обставини переховування і втечі депутата

Відео
Укрінформ
Особистий охоронець народного депутата Віктора Медведчука надав співробітникам Служби безпеки України свідчення про те, як російська фсб намагалася нелегально переправити цього проросійського політика до Москви.

Про це повідомляє СБУ у Телеграмі, передає Укрінформ

Як видно зі свідчень, Медведчук переховувався у приватному будинку на території Києва зі своїм кухарем та охороною. При цьому за «легендою» цей будинок нібито орендує сім’я з Італії.

Охоронець розповів, як кум путіна сподівався на допомогу російських спецслужб і готувався до втечі.

СБУ оприлюднило відео, на якому охоронець розповідає про спробу втечі Медведчука з України.

Як повідомлялось, за даними голови СБУ Івана Баканова, фсб намагалася вивезти підозрюваного у держзраді депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука за кордон, а допомагали їй у цьому, зокрема, представники криміналітету та корумповані українські правоохоронці.

За словами Баканова, спочатку фсб хотіла вивезти Медведчука у Придністров'я, потім – у Москву. Однак СБУ зірвала план і затримала Медведчука на виїзді із Київської області.

27 лютого стало відомо, що Медведчук, підозрюваний у державній зраді, втік із-під домашнього арешту. 12 квітня в результаті спецоперації, проведеної Службою безпеки України, його було затримано.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-