Зеленський запросив Естонію долучитися до розслідування воєнних злочинів рф в Україні

Зеленський запросив Естонію долучитися до розслідування воєнних злочинів рф в Україні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запросив Естонію приєднатися до розслідування воєнних злочинів росії в Україні.

Про це він сказав під час звернення до естонського парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Запрошую вашу державу, ваших спеціалістів приєднатися до роботи спільної групи, яка створена для розслідування воєнних злочинів російської армії на території України. Технічна та експертна підтримка є незамінною зараз, коли кількість воєнних злочинів сягає вже десятків тисяч», - сказав глава держави.

Він зазначив, що немає такого злочину, який би російські військові не скоїли проти українського народу за 49 днів повномасштабного вторгнення.

Читайте також: Президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії їдуть до Києва

Зеленський наголосив, що Україна обов’язково притягне злочинців до відповідальності, скільки б часу це не зайняло, і відзначив необхідність залучення міжнародних експертів до розслідування.

Водночас він нагадав естонським парламентаріям, що більшість сталінських катів так і не відповіли за свої злочини.

«Особливо принципово притягнути до відповідальності нове покоління російських катів. Це потрібно зробити зараз, за скоєне ними в Україні, щоб не довелося потім розшукувати їх за воєнні злочини проти балтійських народів, Фінляндії, Польщі, будь-якої іншої країни», - заявив Зеленський.

Читайте також: Байден назвав путіна диктатором, який вчиняє геноцид в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський раніше заявляв, що Україна має багато доказів воєнних злочинів, скоєних російськими військовими під час повномасштабного вторгнення рф.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-