Штати готують новий пакет військової допомоги Україні на $750 мільйонів – ЗМІ

Штати готують новий пакет військової допомоги Україні на $750 мільйонів – ЗМІ

Укрінформ
Адміністрація Байдена найближчим часом готується оголосити про виділення нового пакету масштабної допомоги Україні у сфері безпеки й оборони на сотні мільйонів доларів.

Про це повідомило в вівторок агентство Reuters із посиланням на двох представників адміністрації США, передає Укрінформ.

«Очікується, що адміністрація президента США Джо Байдена вже в середу оголосить про додаткові $750 мільйонів військової допомоги Україні в її боротьби з російськими військами», - зауважує видання.

Читайте також: Байден назвав путіна диктатором, який вчиняє геноцид в Україні

За словами одного з чиновників, остаточні комбінації щодо змісту пакету допомоги, продовжують обговорюватися, однак принципове рішення про виділення цих коштів уже прийняте. Водночас зазначається, що пакет не потребує обов’язкового схвалення Конгресом, оскільки виділятиметься з президентських фондів.

За інформацією джерел на Капітолії, новий транш підтримки, ймовірно, включатиме важкі наземні артилерійські системи, включно з гаубицями.

Читайте також: Швеція і Польща проведуть у травні конференцію для збору коштів на підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Джо Байдена від початку своєї роботи вже виділила близько $2,4 мільярди оборонної допомоги Україні, у тому числі понад $1,7 мільярди – від першого дня вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-