Швеція і Польща проведуть у травні конференцію для збору коштів на підтримку України

Швеція і Польща проведуть у травні конференцію для збору коштів на підтримку України

Фото
Укрінформ
Швеція і Польща 5 травня проведуть спільну конференцію для збору коштів на підтримку України.

Про це йшлося на зустрічі посла Швеції Тобіаса Тиберга з начальником Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОВА.

«Метою нашого візиту є дізнатися, які гуманітарні потреби є в Україні і як відбувається розподіл гуманітарної допомоги між внутрішньо переміщеними особами та військовими. Адже 5 травня Швеція разом з Республікою Польща організують спільну конференцію для збору коштів на допомогу українцям. Львівщина взяла на себе велику відповідальність у гуманітарній роботі в час війни. Тож ми повинні розуміти, які саме потреби є нагальними», - зазначив Тиберг.

Своєю чергою Козицький повідомив, що постійними є потреби у медикаментах, продуктах тривалого зберігання та речах першої необхідності. Окрім того, першочергово саме для областей, які постраждали від бойових дій, потрібні дизельні генератори, оскільки в окремих населених пунктах ще тривають роботи із відновлення електропостання.

Очільник Львівщини також закликав шведську делегацію посприяти в інвестуванні у будівництво в області вузькоколійної залізниці в Європу.

Козицький розповів і про нові програми підтримки бізнесу на Львівщині у час війни: це і підтримка релокованих підприємств, програма інновацій, а також програма підтримки сільського господарства.

Йшлося на зустрічі і про комплектування підрозділів тероборони. Начальник Львівської ОВА зазначив, що на відміну від інших підрозділів ЗСУ, спорядження яких належить до повноважень Міноборони, тероборону укомплектовує обласна влада. Тому військова амуніція – серед постійних потреб у цей час. Проте першочергово отриману військову допомогу передають захисникам на передову.

Тобіас Тиберг та члени делегації, серед яких координатор з питань України в ООН Софія Марія Екльоф, радниця посла Марія Ліндгрен Салтанова та представник Асоціації з міжнародного розвитку та співпраці («Sida») Самюель Тунфйорд, запевнили у подальшій підтримці з боку Швеції.

Фото: Пресслужба Львівської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-