росію потрібно позбавити будь-якої можливості тероризувати сусідів - Зеленський

росію потрібно позбавити будь-якої можливості тероризувати сусідів - Зеленський

Укрінформ
росія має бути позбавлена будь-якої можливості тероризувати своїх сусідів, і йдеться не тільки про Україну.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до парламенту Литви, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«російська держава повинна відповідати за цю війну. російські посадовці та військові командири, усі винні у воєнних злочинах повинні відповідати за скоєне ними. Всі організатори та виконавці депортації повинні відповідати. росія має бути позбавлена будь-якої можливості тероризувати сусідів. Це ж не тільки про нас, це ж не тільки про Україну. Для всіх очевидні справжні російські плани. Україна – це тільки початок. Далі, не дай Боже, але далі – ваша держава, інші балтійські держави, Молдова, Грузія, Польща, держави Центральної Азії. Вже лунають погрози з Москви на адресу Фінляндії та Швеції. Як Європа зможе зупинити подальшу експансію росії, якщо поки не здатна зупинити навіть те, що відбувається зараз у нас в Україні?», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський звернувся до народу й політиків Литви

За його словами, потрібно робити все можливе, щоб саме зараз відповідь Європи на російську агресію була по-справжньому сильною та консолідованою. Президент зазначив, що не можна чекати розробки ще сьомого чи восьмого, чи дев'ятого, десятого, двадцятого пакету санкцій проти росії, щоб ухвалити по-справжньому потужні рішення, а зробити вже зараз усе необхідне – у шостому санкційному пакеті.

«Євросоюз може це зробити. І повинен. Обов'язково включити туди нафту. Обов'язково санкціонувати російські банки – але всі, не частину. Не треба демонстрацій. Мають бути нарешті визначені конкретні терміни для кожної держави Євросоюзу, щоб реально відмовитись або принаймні суттєво обмежити споживання російського газу, нафти тощо.Тільки так російське керівництво прийде до думки, що реальний мир шукати потрібно. Що війна – це катастрофа передусім для них», - додав Зеленський.

З 24 лютого росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет, катують і винищують українське населення.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-