Президент: Ми будемо залучати більше ресурсів на допомогу Україні

Президент: Ми будемо залучати більше ресурсів на допомогу Україні

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський продовжить звертатися до лідерів та народів світу, Україна залучатиме більше коштів і допомоги та наполягатиме на введенні більш жорстких санкцій проти росії.

Про це Президент України сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

“Я продовжу звертатися до парламентів і народів світу, будемо приймати в Києві та інших українських містах наших партнерів, будемо залучати ще більше коштів та ресурсів на допомогу Україні. Звичайно, ми будемо обґрунтовувати сильніші санкції проти російської федерації, щоб була відповідальність, щоб була справедливість. Як би вони не боялися визнати свої помилки, трагічні помилки, їм доведеться, бо наша сміливість, правдивість однозначно переважає і переможе”, - сказав Зеленський.

Читайте також: На Харківщині від обстрілів за день загинули десять людей

24 лютого президент рф путін розпочав масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

У війні з росією загинули щонайменше 1300 українських військових, повідомляв 12 березня Президент Володимир Зеленський.

Гинуть і тисячі цивільних. Зокрема, як заявляв 6 квітня мер Маріуполя Вадим Бойченко, раніше обережні оцінки вказували на 5 тисяч загиблих мирних мешканців, але з огляду на розміри міста, катастрофічні руйнування, тривалість блокади та жорсткий спротив, жертвами загарбників могли стати десятки тисяч цивільних маріупольців.

Також у звільнених містах і селах на Київщині зафіксовані масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, за даними генпрокурора Ірини Венедіктової, в області виявили вже 1 222 загиблих від рук російських загарбників мирних жителів.

У Чернігові від початку війни загинули близько 700 людей.

Крім того, в Офісі генпрокуратура інформували, що станом на ранок 10 квітня внаслідок бойових дій російських військ загинули 177 дітей та 336 поранено.

Своєю чергою в ООН повідомляли, що втрати серед цивільного населення станом на кінець доби 9 квітня становили 1793 загиблих та 2439 поранених.

Крім того, за даними ООН, через розв’язану росією війну понад 4,5 млн людей залишили Україну, шукаючи прихистку. Ще понад 7,1 млн українців стали внутрішніми переселенцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-