У війні з росією загинули близько 1300 українських військових – Зеленський

У війні з росією загинули близько 1300 українських військових – Зеленський

Укрінформ
Втрати російських загарбників у війні в десять разів перевищують втрати Збройних сил України.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спілкування з іноземними ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас загинуло військових десь 1300 станом на сьогодні, а в росії більше 12 тисяч – один до десяти. Я не радію від цього, це не моє бачення світу в цілому», – сказав Зеленський.

Він також наголосив, що російська інформаційна політика розповідала всередині країни про «фашизм» в Україні, але насправді саме російські загарбники поводяться як нацисти.

«Чому така кількість полонених? Тому що вони приїхали вбивати нас, і потім побачили, що, по-перше, вони слабкі, що ми не здамося, бо ми на своїй землі. А, по-друге, деякі з них зрозуміли, незважаючи на те, що їм по 18-20 років, що вони поводяться як нацисти. Бо так і було в нацистські часи – у них мародерство, вони блокують міста, не дають людям навіть води», – констатував глава держави.

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-