Від початку війни в Україні загинули 177 дітей, отримали поранення - 336

Від початку війни в Україні загинули 177 дітей, отримали поранення - 336

Укрінформ
Унаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україну станом на 10 квітня загинули 177 дітей та понад 336 дітей отримали поранення. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За отриманими ювенальними прокурорами даними, більше 513 дітей постраждали в Україні внаслідок збройного вторгнення російської федерації в нашу державу, із них загинули 177 дітей та отримали поранення більше 336 дітей.

Зауважується, що вказані цифри не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Станом на 10 квітня найбільше постраждалих дітей у Донецькій області - 108, Київській - 93, Харківській - 76, Чернігівській - 51, Миколаївській - 40, Луганській - 35, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15.

Читайте також: Під оперою Відня виклали напис «Дети» у пам'ять про жертв у Маріуполі

Зокрема під час фіксації воєнних злочинів, скоєних у населених пунктах Чернігівської області, звільнених від російських загарбників, встановлено, що 4 березня в селі в Ніжинському районі Чернігівської області 14-річний підліток із братом йшли до магазину та побачили як росіяни його грабують. Діти почали тікати та були розстріляні в спину військовослужбовцями рф з автоматичної зброї, унаслідок чого 14-річний хлопець загинув на місці, а його брат був поранений.

8 квітня внаслідок обстрілу цивільного автомобіля на автодорозі поблизу села Кар’єрне Бериславського району в Херсонській області отримали поранення троє дітей.

Того ж дня в селищі Дніпропетровської області трирічна дитина отримала мінно-вибухові травми внаслідок обстрілів військовослужбовцями рф.

Читайте також: До лікарень Дніпропетровщини доставили 19 дітей з Краматорська, серед яких багато тяжких

9 квітня через артилерійські обстріли житлового масиву міста Вугледар Донецької області отримала поранення дев'ятирічна дитина.

Унаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів, за даними ОГП, пошкоджені 938 закладів освіти, з яких 87 зруйновані повністю.

Як повідомляв Укрінформ, управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 1766 випадків загибелі та 2383 випадки поранень цивільного населення України, загалом 4149 жертв російського повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-