До лікарень Дніпропетровщини доставили 19 дітей з Краматорська, серед яких багато тяжких

До лікарень Дніпропетровщини доставили 19 дітей з Краматорська, серед яких багато тяжких

Оновлено
Укрінформ
До лікарень Дніпра та Дніпропетровської області доставлено больше 80 пацієнтів, постраждалих унаслідок ракетного удару по вокзалу у Краматорську. 20% пацієнтів - у тяжкому стані.

Про це під час брифінгу сказала в.о.директора департаменту охорони здоров'я ДніпроОВА Вікторія Кулик, передає Укрінформ.

“До Дніпра і області ми доставили більше 80 пацієнтів, із них 19 - діти. Забирали всіх, кого можна транспортувати, допомога надається в повному обсязі. 20% цих пацієнтів - це дуже тяжкі хворі, дуже багато тяжких дітей, які не будуть мати можливості вільно пересуватися, які мають ампутовані кінцівки як верхні, так і нижні”, - сказала вона.

В департаменті охорони здоров’я додають, що забирали транспортабельних пацієнтів, було додатково відправлено 25 бригад “швидкої”.

“Травми різні. Це страшна зброя, заборонена зброя, якою було вдарено по вокзалу, яка спричинила дуже тяжкі травми. Всі будуть потребувати довготривалого лікування і реабілітації”, - сказала Кулик. Медики приймали хворих учора ввечері, вночі і продовжують робити це і зараз. Говорять, що забезпечені всіма необхідними лікарськими засобами, запасів крові достатньо.

В лікарнях Дніпра сьогодні перебувають і діти, і дорослі. Більшість із них мають мінно-вибухові та черепно-мозкові травми.

Серед постраждалих - 44-річна Анна з двома дітьми - 12-річною донькою та 13-річним сином. Жінка каже, що планувала виїхати ще кілька днів тому, але внаслідок обстрілу були пошкоджені залізничні колії, тож довелося чекати.

“Вчора зранку ми вирішили приїхати, зайняти чергу та виїхати. До 13:00 ніяких потягів не було, і ми вирішили сісти на електричку до Лозової. Вона мала стояти до 12:00 та наповнюватись. Ми не стали чекати на станції і пішли в цю електричку і сіли. Хвилин 10 посиділи, потім вибух. Було враження, наче нас розстрілюють”, - розповіла жінка.

За її словами, їхній вагон постраждав найбільше: вибиті всі вікна, один чоловік загинув. Анна отримала незначне поранення чола, її сина поранено у ногу.

“Якби ми стояли на вокзалі, то ми б лежали, як і всі ті люди”, - впевнена жінка.

Читайте також: ЄС – про ракетну атаку в Краматорську: Не має бути безкарності для воєнних злочинів

Як повідомляв Укрінформ, за останніми даними, внаслідок ракетного удару 8 квітня по залізничному вокзалу Краматорська 52 людини загинули і 109 були поранені. З цього вокзалу щодня проводилася евакуація населення. В момент удару там перебували близько 4 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-