ЄС – про ракетну атаку в Краматорську: Не має бути безкарності для воєнних злочинів

ЄС – про ракетну атаку в Краматорську: Не має бути безкарності для воєнних злочинів

Заява
Укрінформ
Європейський Союз співчуває родинам жертв ракетної атаки російських загарбників на залізничний вокзал Краматорська і готовий докласти всіх зусиль, щоб винні були притягнуті до відповідальності.

Про це йдеться у заяві речника ЄС, оприлюдненій Європейською службою зовнішніх справ, повідомляє Укрінформ.

«Європейський Союз глибоко шокований російською атакою на залізничну станцію Краматорська у п’ятницю, що забрала життя більш як 50 людей і спричинила поранення десятків людей, багато яких перебувають у критичному стані. Це було брутальне та невибіркове бомбардування невинних мирних людей, серед яких було багато дітей, які намагалися врятуватися через страх нової російської атаки на їхні домівки та країну», - йдеться у зверненні.

Речник від імені ЄС висловив співчуття родинам загиблих, а також усьому народу України.

«Ті, хто винен у цьому воєнному злочині, мають бути притягнуті до відповідальності. Не має бути безкарності для воєнних злочинів. ЄС підтримує заходи для гарантування відповідальності за порушення прав людини та міжнародного гуманітарного законодавства», - наголошується у заяві.

Читайте також: Зеленський: За ракетний удар по вокзалу у Краматорську відповість кожен причетний

Водночас зазначається, що Європейський Союз глибоко вражений тим, що ці порушення міжнародного гуманітарного законодавства трапляються все частіше. Звірячі вбивства, скоєні російськими військами в Бучі, Бородянці та в інших містах та селищах, нещодавно визволених від окупації, а також жорстока атака на залізничну станцію Краматорська є частиною жахливої тактики кремля, що спрямована на знищення, заявили у ЄС.

Речник наголосив на неприйнятності спроб приховати відповідальність росії за ці та інші злочини за допомогою дезінформації та маніпуляцій у медіа.

«ЄС віддає шану силі, мужності народу України та його опору проти російської агресії і солідарний з ним, що також знайшло відображення під час візиту у п’ятницю президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн та високого представника ЄС Жозепа Борреля», - йдеться у заяві.

Читайте також: Пентагон підтвердив, що ракету «Точки-У» по вокзалу Краматорська випустили рашисти

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня по залізничному вокзалу Краматорська, з якого щодня проводиться евакуація населення, вдарили дві російські ракети. Удар був завданий «Точкою-У».

За останніми даними, внаслідок обстрілу загинуло 52 людини і 109 були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-