Санкції ЄС повинні бути комплексними, щоб росія не могла їх обходити – Зеленський

Санкції ЄС повинні бути комплексними, щоб росія не могла їх обходити – Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні дуже важливо, щоб санкції Європейського Союзу були комплексними і не залишали російській федерації можливості їх обходити.

Про це він сказав під час спільного брифінгу з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та високим представником Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Питання щодо санкцій, які ми сьогодні обговорювали, – це питання дипломатичної зброї Європейського Союзу проти агресії будь-якої держави. Сьогодні, на жаль, у нас є ворог і є агресія такої держави, яка хоче забрати та окупувати чужі території. Тому я вважаю, що найпотужніше, щоб ці санкції були не поверхневі, а глибоко розроблені, продумані та доведені до кінця, щоб росія не могла обходити ті чи інші санкції», - сказав Зеленський.

Читайте також: Україна закликає ЄС запровадити енергетичне ембарго проти росії - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, зустріч українського лідера Зеленського з Урсулою фон дер Ляєн та Жозепом Боррелем, які прибули з візитом до України, відбулася у Києві 8 квітня.  

Напередодні Президентка Європейської комісії повідомила про особливості п'ятого пакета санкцій проти російської федерації у зв'язку з вторгнення в Україну. 

Зокрема, вони стосуються заборони імпорту вугілля з росії, фінансових транзакцій для чотирьох ключових російських банків, у тому числі VTB - другого за величиною банку рф, а також заборони для російських суден і суден під російським управлінням заходити в порти ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-