Business as usual з росією без покарання за злочини в Україні, спричинить нову агресію - Боднар

Business as usual з росією без покарання за злочини в Україні, спричинить нову агресію - Боднар

Фото
Укрінформ
Світовій спільноті слід усвідомити, що після злочинів, які росія вчиняє в Україні, навіть після припинення війни, «business as usual» з росією без притягнення до відповідальності всіх тих, хто приймав рішення про підготовку, початок та проведення війни, хто поширював ворожі наративи щодо України та інших країн, є неможливим.

Про це у ході панелі, присвяченої обговоренню актуальних питань, які поставила розв’язана росією війна проти України, сказав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар.

Панель організована Фондом досліджень турецької економічної політики (TEPAV) в Анкарі,

«Важливе питання полягає і в тому, що буде далі, яким буде майбутнє росії. Чи дійсно ви думаєте про можливе ведення бізнесу as usual. Чи ви дійсно думаєте, що можливо працювати з російським бізнесом, суспільством, військовими, зважаючи на здійснення та підтримку злочинів, вчинених в Україні. Очевидно, що ні. Наш намір - робота над «депутінізацією» та притягнення росії до відповідальності за всі воєнні злочини, вчинені в Україні», - сказав Боднар, наголосивши, що у разі, якщо залишити все як є, агресія може повторитися.

Читайте також: Україна точно прогодує себе, але рф може спричинити продовольчу кризу в світі – Шмигаль

Відповідаючи на коментар про те, що напад Росії на Україну викликав ворожість до російського народу на міжнародному рівні, посол України в Туреччині відзначив, що нинішня війна є не лише відповідальністю путіна, а й всіх, хто приймав рішення про її підготовку, початок та проведення, а воєнні рішення підтримала значна частина російського народу, зокрема про це свідчать перехоплення розмов російських військових з родичами в рф.

«Дуже важливо показати правду російському суспільству, знищуючи створені міфи. Їхня пропаганда поширює виключно наративи про перемогу, всемогутність та тлумачить всі дії як переможні. Це вимагає відповідної роботи з росією і в майбутньому, що стосується не лише України, а й ворожих дій стосовно інших країн. Якщо залишити все як є, агресія може повторитися», - сказав дипломат.

Читайте також: У рф зростає попит на зброю та охоронні системи - ЗМІ

Боднар наголосив на тому, що відповідальність за воєнні злочини росії в Україні мають нести не лише безпосередні виконавці, а й ті, чиї дії сприяли цьому - лідери думок, медіа, політики та інші відповідальні за просування негативного ставлення до України та пропагування агресивної політики.

Василь Боднар застеріг від ведення business as usual з рф / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

На зустрічі, участь в якій брали посли, акредитовані в Туреччині, та колишні посли Туреччини в різних країнах, Боднар також застеріг щодо того, що рф не дотримується жодних міжнародних зобов’язань та раніше підписаних угод, діючи за кодексами поведінки 16-17-го століття.

Читайте також: Глава МЗС Туреччини підтвердив прагнення і далі надавати Україні підтримку - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська агресора обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет, вчиняють воєнні злочини, зокрема стосовно цивільного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-