Зеленський: Якщо світ хоче, щоб війна закінчилась, треба дуже швидко надати нам важку зброю

Зеленський: Якщо світ хоче, щоб війна закінчилась, треба дуже швидко надати нам важку зброю

Укрінформ
Світ має дуже швидко надати Україні важке озброєння, якщо хоче, щоб війна закінчилась, інакше вона затягнеться надовго.

На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю індійському ЗМІ Republic Media Network, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тим, що нам не передають зброю ті чи інші світові лідери, чи світові суб'єкти, саме цим може бути затягування війни. Бо ми здаватися не збираємось. А без важкої зброї це буде більш довгий процес війни. Ми будемо відбиватись, вони потім знову можуть піти, отримати нову техніку, накопичать ще армію і знову підуть на нас, будуть окупувати нові міста. А ми знову будемо боротися. Тому поки наша держава без важкої зброї - це війна на більш довгий термін... Якщо світ хоче, щоб війна закінчилась, треба дуже швидко надати нам важку зброю. І ми будемо міцними", - сказав Президент.

Читайте також: Не занепокоєння, а міжнародна ізоляція: Зеленський хоче, щоб із рф у світі почали говорити інакше

Він звернув увагу, що наразі питання про можливість передачі Україні важкого озброєння перебуває на погодженні, а це означає, що українська армія не має цієї зброї.

"Зброя у нас є тоді, коли вона на нашій території. А до цього - це все процес, не результат. Тому зараз ми знаходимось в процесі. А в процесі воювати неможливо. Можна бути потужним, коли та зброя в тебе є", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський хоче зустрітися з путіним, маючи домовленості з країнами-гарантами безпеки України

При цьому він запевнив, що Україна не планує і ніколи не мала наміру захоплювати територію російської федерації, чого, ймовірно, побоюються на Заході.

"Ми ніколи про це не думали, жодного російського містечка, жодної людини - нам це не потрібно. Ми воюємо тільки за свою землю. Тому коли ця зброя до нас прийде, ми зможемо відтіснити ворога з нашої землі. Нам потрібно тільки те, що наше", - наголосив Президент.

Читайте також: Україна буде боротися за усі міста, які сьогодні контролює ворог - Зеленський

Нагадаємо: 24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-