Не занепокоєння, а міжнародна ізоляція: Зеленський хоче, щоб із рф у світі почали говорити інакше

Не занепокоєння, а міжнародна ізоляція: Зеленський хоче, щоб із рф у світі почали говорити інакше

Укрінформ
З росією треба говорити не словами "занепокоєння", а ультиматумом і міжнародною ізоляцією.

На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю індійському ЗМІ Republic Media Network, відповідаючи на запитання, що може зробити ООН у цій війні росії проти України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ООН може зробити дуже багато, бо слово "занепокоєння" замало, щоб зупиняти війни. Ми відчуваємо в цьому тільки слова підтримки, а вони повинні бути мужніми та потужними. Якщо ми говоримо про ізоляцію росії в тих чи інших міжнародних організаціях, то повинна бути ізоляція, а не постійно зустрічатися з ними, ручкатися, сідати за один стіл, говорити, що нам треба якось вирішити це питання, що ми знову занепокоєні... Не треба говорити "занепокоєнням", з ними (росіянами - ред.) вже треба говорити ультиматумами. Бо вони говорять і з нами, і з усім світом тільки ультиматумом", - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що Україна зі словом "занепокоєння" живе уже 8 років і, на жаль, це слово не пережила велика кількість людей.

"І тому ми говоримо про міжнародну ізоляцію для будь-якої країни. Зараз це рф. Але на світі багато різних країн, чимало лідерів, які бачать таку світову реакцію на агресію, і можуть розпочати війну в тому чи іншому регіоні. Все може бути", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Чим швидше відбудеться зустріч з путіним, тим менше буде жертв

Тому зараз, на його переконання, з боку світу має бути "дипломатична відсіч російській федерації". "Якщо ви не знаєте, як це зробити, то давайте розробляти формат такий, конкретні потужні кроки, щоб поставити росію на місце", - наголосив Президент.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-