Зеленський: Чим швидше відбудеться зустріч з путіним, тим менше буде жертв

Зеленський: Чим швидше відбудеться зустріч з путіним, тим менше буде жертв

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що чим скоріше відбудеться його безпосередня зустріч із главою російської федерації володимиром путіним, тим менше буде жертв у повномасштабній російсько-українській війні.

Таку думку він висловив в інтерв’ю індійському ЗМІ Republic Media Network, повідомляє кореспондент Укрінформ.

«Я готовий зустрічатися з президентом путіним. Від нього залежить і наступ на Україну, і від нього залежить припинення війни... Чим скоріше ми зустрінемося, тим менше буде жертв. Жертв з обох боків. Чим скоріше буде зустріч, я впевнений, це буде краще», - заявив Зеленський.

Глава Української держави наголосив, що готовий говорити з путіним абсолютно на всі теми. Водночас серед пріоритетних він назвав припинення вогню, а також питання тимчасово окупованих Луганської, Донецької областей та Автономної Республіки Крим.

Водночас Зеленський підкреслив, що готовий зустрічатися з президентом росії, як би складно це не було після скоєних російськими військами злочинів щодо мирного українського населення в Київській області.

«Я знаю, що всередині нашої держави дуже багато людей, які проти того, щоб розмовляти з президентом путіним, тому що ми бачимо, що вони (росіяни) тут накоїли. Я все це розумію, але як Президент я хочу закінчити цю війну і шукати будь-які кроки для цього», - зауважив він.

Окрім того, Президент України наголосив, що російська федерація теж має висловити бажання організувати таку зустріч, бо на колінах ніхто цього просити не буде.

Він розповів, що впродовж трьох років намагався домовитися про зустріч із путіним, зокрема за допомогою багатьох світових лідерів, однак нічого не вдалося. «Тому сьогодні я вважаю, що дві сторони повинні хотіти цього. росію очікує повна світова ізоляція. Усі бачать докази цієї війни», - констатував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: Офіс Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-