Битва за Донбас нагадає Другу світову війну – Кулеба

Битва за Донбас нагадає Другу світову війну – Кулеба

Укрінформ
Битва за Донбас не буде локальною операцією і нагадає Другу світову війну із залученням тисяч танків, бронетехніки, літаків, артилерії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на пресконференції за підсумками зустрічей у штаб-квартирі НАТО, передає кореспондент Укрінформу.

«Битва за Донбас нагадає вам, і мені шкода це казати, але це правда, нагадає Другу світову війну, де великі операції, маневри, залучення тисяч танків, бронетехніки, літаків, артилерії. Це не буде локальною операцією, виходячи з того, що ми бачимо у російській підготовці до цього. Росія має свій план, у нас свій. Результат цієї битви буде вирішено на полі бою», - зазначив він.

Кулеба поінформував, що Київ спостерігає передислокацію підрозділів рф з Півночі та Південного Заходу України.

На думку міністра, партнерам наразі важливо не говорити, що вони все ще думають, що їм варто пройти всі процедури, що існує багато питань, які мають бути вирішені перед тим, як прийняти рішення.

«Або ви допоможете нам зараз, і я говорю про дні, не про тижні, або ваша допомога прийде запізно. Багато людей загине, багато цивільних втратять свої домівки, багато сіл буде зруйновано саме тому, що ця допомога прийшла запізно», - підкреслив глава МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, раніше керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив, що битва за Донбас зараз буде ключовою в російсько-українській війні і подальший розвиток подій визначить саме вона.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-