Зеленський дорікнув міжнародним партнерам за слабкий санкційний тиск на рф в 2014 році

Зеленський дорікнув міжнародним партнерам за слабкий санкційний тиск на рф в 2014 році

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський дорікнув міжнародним партнерам за слабкий санкційний тиск на російську федерацію від початку війни у 2014 році.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на виступ Зеленського перед парламентом Республіки Кіпр.

«Україна зазнала нападу росії вже давно. Ще в 2014 році, коли росія вперше намагалася силою розділити нашу державу. Коли був окупований наш півострів Крим. Коли росія почала війну на Донбасі. Але тоді відповідь світу була слабкою. Дуже слабкою», - зазначив Президент.

На його думку, світова спільнота ще вірила в те, що в основі відносин із рф може бути конструктивність, а діалог може бути щирим і заснованим на принципі взаємоповаги.

«Роки навчили світ, що це все було помилкою. А вторгнення в Україну 24 лютого цього року показало, що керівництво росії сприймало добре ставлення інших держав просто як слабкість», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Європарламент вимагає повного ембарго на нафту, вугілля, ядерне паливо та газ із рф

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-