Берлін веде переговори з Києвом щодо гарантій безпеки – Шольц

Берлін веде переговори з Києвом щодо гарантій безпеки – Шольц

Укрінформ
Німеччина веде переговори щодо того, якими можуть бути гарантії безпеки для України, та виступає проти нав’язування миру.

Про це сказав канцлер ФРН Олаф Шольц під час години запитань до уряду в Бундестазі, передає кореспондент Укрінформу.

«Гарантії безпеки поки що не визначені. Звісно, ми говоримо про це, в умовах необхідної конфіденційності, з Україною та іншими», – сказав Шольц, додавши, що наразі не можна конкретизувати це питання.

Канцлер загалом прокоментував це питання таким чином. «Насправді ведуться переговори, в яких питання нейтралітету (України) відіграє роль. Слід зауважити, що з точки зору України це є великою поступкою агресору. Попри все, що відбувається взаємно на переговорах, мені важливо сказати: це не повинно призводити до "продиктованого миру"», – підкреслив Шольц.

Читайте також: Це воєнний злочин: Шольц різко засудив звірства росіян у Бучі

Він запевнив, що під час усіх своїх телефонних розмов з лідером рф путіним завжди чітко говорить йому, що те, до чого готова Україна, визначає саме Україна й ніхто більше.

Шольц також заявив, що «російський президент прорахувався кілька разів» у цій атаці на Україну. Насамперед у тому, що «стосується опору українців, які відбили російську навалу з точки зору заявлених цілей». Як буде надалі, важко сказати, визнав політик, але зазначив, що метою, у том числі Німеччини, є те, «щоб росія не виграла цю війну».

Читайте також: У питанні гарантій безпеки для України поки конкретики немає – Зеленський

путін, додав канцлер, також прорахувався у тому, що стосується єдності Заходу, ЄС, який запровадив безпрецедентні санкції. ЄС має використати цю єдність і надалі солідарно впоратися з викликами, які створює російська війна в Україні, в тому числі з економічними. Європа має впевнено стояти на ногах і стати незалежною від російських енергоносіїв, підкреслив Шольц.

Раніше повідомлялося, що українське керівництво заявило про готовність до нейтрального статусу держави в обмін на гарантії безпеки з боку низки країни.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-