НАТО відповідає на термінові потреби України у військовій допомозі – Столтенберг

НАТО відповідає на термінові потреби України у військовій допомозі – Столтенберг

Укрінформ
Україна має термінові потреби у військовій допомозі, і союзники по НАТО надають її, включаючи легке озброєння та більш важкі системи для захисту від вторгнення військ рф.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед початком засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ у Боюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна має термінові потреби у військовій допомозі. Союзники по НАТО погодилися надалі підтримувати Україну шляхом надання багатьох різних систем військового обладнання, як важких, так і легких систем озброєння. Ми бачили, що ця допомога має ефект кожного дня. Всі ці зображення (знищених) російських броньованих машин - все це було зроблено з використанням протитанкових засобів, що були надані союзниками по НАТО. Конгрес США щойно вирішив виділити більше грошей на протитанкові системи, і це лише один приклад того, як союзники реагують на такі термінові потреби України», - сказав очільник НАТО.

Читайте також: Війна росії проти України може тривати довго – Столтенберг

За його словами, очікується, що союзники по Альянсу надаватимуть Україні багато різних систем та типів озброєння, проте не став конкретизувати, про які саме види озброєння йдеться.

«Від початку російського вторгнення союзники наростили підтримку… Я не буду вдаватися у деталі, які саме системи та озброєння надають союзники, але я можу сказати, що загальний обсяг того, що роблять союзники (для України - ред.) дуже значний, і він включає певні більш важкі системи», - підкреслив Столтенберг.

Як повідомлялося, 6 квітня у Брюсселі розпочинається дводенна зустріч міністрів закордонних справ НАТО, на якійа обговорюватиметься безпекова ситуація у зв’язку із неспровокованою агресією росії проти України, зміцнення оборони Альянсу та формування його нової Стратегічної концепції. Завтра у роботі Північноатлантичної ради візьме участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Читайте також: США надають Україні додаткові $100 мільйонів на зброю проти броньованої техніки

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

НАТО продовжує надавати Україні фінансову, гуманітарну та військову підтримку для реалізації права на самооборону. Водночас союзники по Альянсу не мають наміру надсилати в Україну війська або літаки для уникнення прямого зіткнення між НАТО і росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-