Євросоюз не влаштовує мир, що може зруйнувати Україну – Боррель

Євросоюз не влаштовує мир, що може зруйнувати Україну – Боррель

Укрінформ
Європейський Союз має продовжувати та посилювати допомогу Україні, у тому числі шляхом постачання зброї, щоб дозволити українцям захистити себе від російського вторгнення, і одночасно збільшувати тиск на росію як країну-агресора.

Про це сьогодні у Страсбурзі під час пленарного засідання Європейського парламенту заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо продовжувати захищати Україну. Кілька днів тому один з членів цього парламенту сказав мені, що ми маємо покласти край цій війні якомога швидше, і для цього припинити надавати Україні зброю… Дійсно, що швидше – то краще, але не у будь-який спосіб. Як завершиться ця війна? Якщо ми матимемо зруйновану країну, яка буде розірвана територіально, нейтралізована, з мільйонами людей у вигнанні та мільйонами людей вбитих - ні, ми не хочемо, щоб ця війна мала таке завершення. Щоб цього не трапилося, ми маємо продовжувати підтримувати Україну», - підкреслий високий представник ЄС, слова якого супроводжувалися аплодисментами європейських політиків.

Читайте також: Боррель і фон дер Ляєн цього тижня приїдуть до Києва

Він наголосив, що Європейський Союз має продовжувати надавати Україні зброю та зменшити кількість виключень і обмежень, які заважають збільшувати таку допомогу.

«Так, ми маємо говорити, що Зеленський – герой, але ми маємо надати йому більше зброї, - саме цього від нас очікують українц, і саме це ми робимо. Ми маємо робити більше і робити це швидше. Більше тиску на росію., та більше зброї для України. Ми маємо допомогти їм захистити себе та переконатися, що ми робимо все, що можемо, щоб їм (українцям – ред.) допомогти», - додав Боррель.

Читайте також: ЄС допоможе Україні розслідувати російські воєнні злочини у Бучі та інших містах

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та селища України, катують та вбивають мирне населення.

Російська агресія проти України викликала тверду та об’єднану відповідь від Європейського Союзу, який запровадив жорсткі санкції проти росії, надає суттєву політичну, економічну, фінансову та військову підтримку Україні, та приймає на своїй території мільйони українців, що рятуються від путінської війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-