ЄС допоможе Україні розслідувати російські воєнні злочини у Бучі та інших містах

ЄС допоможе Україні розслідувати російські воєнні злочини у Бучі та інших містах

Укрінформ
Європейський Союз та його інституції, включаючи такі структури як Europol та Eurojust, допоможуть Україні у фіксації та документуванні злочинів, що були скоєні окупантами проти мирного населення в Бучі та в інших містах, та готовий надіслати слідчі групи для проведення цієї роботи.

Як повідомляє Укрінформ, про це сьогодні у Твітері написала президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн.

«Провела розмову з Президентом України (Володимиром) Зеленським про жорстокі вбивства мирних жителів у Бучі та інших містах України. ЄС готовий надіслати спільні слідчі групи для документування військових злочинів у координації з Генеральною прокуратурою України. Europol та Eurojust підтримають», - написала Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Найгірша ситуація щодо людських жертв у Бородянці — Венедіктова

24 лютого 2022 року росія розпочала неспровоковану військову агресію проти України, продовжує масовані бомбардування та обстріли житлових районів українських міст та селищ, цілеспрямоване руйнування цивільної інфраструктури.

Після звільнення від окупантів Бучі та інших міст навколо Києва світ облетіли звістки про масові вбивства та звірячі злочини проти цивільного населення, що були скоєні російськими військовослужбовцями у захоплених містах. Україна почала збір документальних свідчень геноциду загарбників проти мирного населення, російських злочинів проти людства та порушення всіх міжнародних норм гуманітарного права. Українська сторона закликала світове співтовариство до участі у розслідування цих злочинів та у притягненні всіх російських злочинців до відповідальності за скоєне.

Сьогодні вранці високий представник ЄС Жозеп Боррель від імені всіх країн Євросоюзу заявив про підтримку зусиль Міжнародного кримінального суду та спеціалізованої Комісії ООН з розслідування вбивств та злочинів проти людяності, що були скоєні російськими загарбниками на окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-