Посол України в Угорщині не бачить жодної напруги між Зеленським і Орбаном

Посол України в Угорщині не бачить жодної напруги між Зеленським і Орбаном

Укрінформ
Посол України в Угорщині Любов Непоп не бачить жодної напруги між Президентом Володимиром Зеленським і прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Як передає Укрінформ, про це Непоп заявила в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Я не бачу напруги жодної між нашим президентом Володимиром Зеленським і між прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Обидва політики вміють говорити чітко і однозначно. Обидва політики чітко відстоюють інтереси своєї держави. Але обидва політики вміють дуже чітко зрозуміти, де є стратегічний інтерес, який іде за межі виключно своєї держави і який є інтересом регіону і інтересом Європи», – сказала дипломатка.

Вона додала, що також не бачить проблеми в тому, коли Президент України говорить, що, на його думку, потрібно змінити в угорській позиції, а прем’єр-міністр Угорщини – про те, з яких причин його країна може зараз «відповісти чи не відповісти на прохання України».

«Коли ми розуміємо один одного і говоримо щиро, це означає, що ми можемо знайти вихід з цієї ситуації», – вважає Непоп.

Читайте також: Орбан боїться впливу рф на УгорщинуЗеленський

На думку посла, в українсько-угорських відносинах завжди треба зберігати здоровий глузд і оптимізм, а позицію Угорщини слід оцінювати через ті дії, які нею вживаються.

«І те, що ми зараз бачимо, що та допомога, яка була надана, вона важлива, але те, що ми щиро говоримо, її недостатньо. Це не тому, що ми не цінуємо. А тому, що війна триває. Доки вона триватиме, доти ми будемо просити подальшої допомоги. І доти ми будемо шукати нові й нові аргументи…. Переконувати, просити, наполягати, тому що йдеться про життя наших громадян і життя нашої країни. І тут ми ніколи не зупинимося», – запевнила посол України.

Читайте також: Зеленський вважає, що Орбан не блокуватиме вступ України до ЄС

Як повідомляв Укрінформ, речник МЗС Олег Ніколенко заявив 4 квітня, що Україна розраховує, що новий уряд Угорщини перегляне свій підхід щодо допомоги нашій країні, аби він відповідав нинішнім реаліям, рівню безпекової загрози з боку росії та рівню звірств російської армії.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, партія якого здобула перемогу на парламентських виборах, після вторгнення росії в Україну вів передвиборну кампанію переважно на гаслах недопущення участі угорських військ та озброєнь у конфлікті. Водночас він підтримав більшість санкцій ЄС проти росії від моменту її вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-