Орбан боїться впливу рф на Угорщину – Зеленський

Орбан боїться впливу рф на Угорщину – Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан боїться впливу росії на свою державу. Він може й надалі загравати з рф, але довго це не триватиме, бо Угорщина попри все європейська держава.

Про це Глава держави сказав в інтерв’ю українським журналістам, яке транслювалось в телемарафоні, передає Укрінформ.

"Угорщина обрала Орбана своїм прем'єром. На жаль, я хотів з ним знайти відносини. Я сам дзвонив кілька разів, запрошував його на зустріч, пропонував зустріч у нього. Я хотів знайти відносини. Він боявся. Це було ще до виборів. Я впевнений, що він боявся. Він може образитись на мої слова і сказати, що нікого і нічого не боїться, але всі це розуміють. Він боїться впливу рф на свою державу. Цей вплив є. Інша справа, подобається йому цей вплив, чи не подобається, це його особисте... Орбан може продовжувати і далі загравати з росією, бо йому потрібні дешеві енергоресурси, але довго це не буде", - сказав Президент.

Він зазначив, що яким би не був лідер в тій чи іншій державі, він все одно повинен слухати свій народ, який його обрав. "Він не може проводити суто свою політику, як би він цього не хотів. А народ угорський виходив на акції протесту, і ми бачили у Будапешті десятки тисяч людей. І мені зрозуміло, як вони ставляться до України. Впевнений, що позитивно", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Політика дружби Угорщини з рф після перемоги партії Орбана посилиться – Стефанішина

За його словами, перемога Орбана у виборах все одно не захистить його від того, що в даній ситуації доведеться обирати між росією та іншим світом. "Він може говорити, що обирає Угорщину, але Угорщина є частиною іншого світу, частиною ЄС. Тому ми точно розуміємо, що Угорщина - це європейська держава", - сказав він.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Читайте також: Орбан мав би бути вдячним Україні, що реальність війни не досягла кордонів Угорщини - МЗС

Авторитарний лідер Угорщини та давній союзник росії Віктор Орбан оголосив про перемогу своєї партії на парламентських виборах у неділю, 3 квітня. Таким чином очільник уряду отримає четвертий термін перебування при владі.

Після вторгнення росії в Україну Орбан вів передвиборну кампанію переважно на гаслах недопущення участі угорських військ та озброєнь у конфлікті. Водночас він підтримав більшість санкцій ЄС проти росії від моменту її вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-