Зеленський провів переговори з очільницею Єврокомісії

Зеленський провів переговори з очільницею Єврокомісії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн єдині в переконанні, що всі російські загарбники, які скоїли злочини, мають бути покарані.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Твіттері.

"Провів перемовини з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Поінформував про нелюдські злочини, скоєні агресором у передмістях Києва. Погодилися: усі винні мають бути покарані", - зазначив він.

Президент додав, що цінує готовність Європейського Союзу надати фінансову й технічну підтримку відповідній спільній слідчій групі.

Читайте також: Буча тепер назавжди увійшла в історію воєнних злочинів та винищення людей – Зеленський

Як повідомлялося, після визволення від окупантів Бучі та інших міст поблизу Києва світ облетіли звістки про масові вбивства та звірячі злочини проти цивільного населення, скоєні російськими військовими. Україна почала збір документальних свідчень геноциду загарбників проти мирного населення, російських злочинів проти людства та порушення міжнародних норм гуманітарного права.

4 квітня Президент Володимир Зеленський домовився з ЄС про надання фінансової та технічної підтримки слідчої групи спільних зусиль Євроюст, держав-членів Євросоюзу та Міжнародного кримінального суду.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-