Буча тепер назавжди увійшла в історію воєнних злочинів та винищення людей – Зеленський

Буча тепер назавжди увійшла в історію воєнних злочинів та винищення людей – Зеленський

Укрінформ
Назва міста Буча Київської області тепер назавжди увійшла в світову історію – історію воєнних злочинів та винищення людей.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу перед парламентом Румунії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Назва нашого міста Буча тепер назавжди увійшла в світову історію. В історію воєнних злочинів, в історію винищення людей», - зазначив глава Української держави.

Зеленський поінформував, що станом на зараз відомо про понад 300 закатованих, розстріляних чи інакше вбитих жителів Бучі.

Мирних людей убивали просто на вулицях. «Їм зв’язували руки за спиною, вбивали пострілом в потилицю або в око… Давили військовою технікою цивільні автівки. З людьми! Гвалтували жінок і дівчат», - додав він.

Читайте також: Зеленський звернувся до народу й політиків Румунії

Глава Української держави констатував, що це дані лише початку розслідування, коли зібрані ще не всі свідчення, виявлені не всі поховання, оглянуті не всі підвали, в яких російські військові катували людей.

«Є всі підстави припускати, що кількість убитих мешканців Бучі та інших українських міст поряд буде значно більшою ніж те, що ми знаємо сьогодні», - заявив Президент України.

Під час виступу перед румунським парламентом Зеленський також показав відео, на якому видно закатовані тіла загиблих на Київщині.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський відвідав визволені від російських загарбників Бучу, Ірпінь та Стоянку Київської області. Звільнені населені пункти Бучу та Ірпінь на Київщині також сьогодні відвідали Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і кілька народних депутатів.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовані масові вбивства загарбниками цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-