Підтримка України: Джапарова провела 16 зустрічей в рамках Доха Форуму

Підтримка України: Джапарова провела 16 зустрічей в рамках Доха Форуму

Фото
Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова провела 16 зустрічей робочого рівня в рамках Доха Форуму в Катарі з метою консолідації міжнародної підтримки України у боротьбі з російською агресією.

Про це вона повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«26-27 березня перебувала з робочим візитом в Катарі, де під патронатом Еміра Держави Катар шейха Таміма Аль Тані у м. Доха проходив 20-й Дохійський Форум/Doha Forum 2022. Без перебільшення - топ-тема провідного форуму в Затоці - Україна», - зазначила Джапарова.

У рамках події перша заступниця глави МЗС взяла участь у двох тематичних сесіях «Дезінформація та війна за правду», та «Агресія проти України: вирішальний момент для європейської безпеки», у робочому обіді високого рівня, а також провела 16 робочих зустрічей високого рівня з метою консолідації міжнародної підтримки України у боротьбі з російською агресією.

Підкреслюється, що наскрізною темою форуму, яка лунала у більшості виступів, стала російська агресія проти України та її наслідки для майбутнього світової цивілізації.

Джапарова поінформувала, що у розмові з нею Емір Катару шейх Тамім Аль Тані запевнив у повній підтримці України в питаннях боротьби проти російського агресора.

Крім того, у контексті українсько-катарських відносин дипломатка провела робочі бесіди із заступником Прем’єр-міністра, міністром закордонних справ Катару шейхом Моххамед Аль Тані, Керівником Дивану шейхом Саудом Аль Тані, шейхою Мейяссою Аль-Тані, главою музейної асоціації Катару, речницею МЗС Катару.

«Зокрема, катарська сторона повідомила про намір найближчим часом надати Україні гуманітарну та фінансово-економічну допомогу», - акцентувала заступник міністра.

Джапарова також мала бесіди з главами дипломатій Туреччини, Індонезії; державним секретарем у закордонних справах та питаннях торгівлі Авторалії Кетрін Кембелл, заступником глави МЗС Польщі Павлом Яблонським. Було обговорено широке коло питань, пов’язаних з наданням допомоги Україні та посиленні санкційного тиску на росію від імені Дмитра Кулеби.

Вона також мала бесіди з головою Стратегічної ради зовнішніх відносин Ірану, колишнім главою МЗС Камалом Харазі, керівником сирійської опозиції Салемом Меслетом, британським парламентарем від консерваторів Джоном Віттінгдейлом, який запевнив у непохитній підтримці України.

Були обговорені і питання взаємодії з міжнародними організаціями, передусім з ООН, ЮНІСЕФ, Верховним комісаром ООН у справах біженців, керівником UNDP, колишнім генсеком ОБСЄ. Ішлося про збільшення обсягів допомоги Україні за профільними напрямками цих організацій.

З 24 лютого розпочався новий етап російсько-української війни. Російські війська в Україні обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Весь український народ повстав на боротьбу з ворогом і дає йому гідну відсіч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-