Зеленський подякував за підтримку головам парламентів країн Балтії

Зеленський подякував за підтримку головам парламентів країн Балтії

Фото, відео
Укрінформ
Володимир Зеленський відзначив важливість візиту до України голови Саейму Латвії Інари Мурнієце, спікера Сеймасу Литви Вікторії Чмілітє-Нільсен та очільника Рійгікогу Естонії Юрі Ратаса.

Про це глава Української держави сказав під час зустрічі з високими гостями в Києві, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

«З перших годин ви з нами – на рівні лідерів, на рівні народів. Тому ми вам вдячні. В Україні всі це розуміють, усі це цінують», – сказав Зеленський.

Президент високо оцінив підписання сьогодні в Києві спільної заяви голів парламентів України, Естонії, Латвії та Литви «Про невідкладну необхідність модернізації ППО України».

«Ми раді й усім тим законодавчим ініціативам, які ви проговорюєте і робите на підтримку України у своїх парламентах, а також на міжнародній арені. Також одними з перших дуже допомогли зі зброєю», – зазначив він.

Глава держави проінформував голів парламентів Литви, Латвії та Естонії про наслідки повномасштабного російського вторгнення, зауваживши, що російські війська цілеспрямовано атакують цивільне населення та нищать мирну інфраструктуру.

За його словами, російський агресор намагається взяти в облогу такі великі міста, як Маріуполь, Харків, Чернігів, Суми, створює гуманітарну катастрофу в багатьох населених пунктах.

У цьому зв’язку він підкреслив, що для ефективного захисту громадян, зокрема мирного населення, Україна потребує озброєння – засобів ППО, літаків та бронетехніки.

Зеленський запевнив, що військова та фінансова допомога країн Балтії та інших держав-партнерів для України сьогодні життєво важлива, і наголосив на важливості подальшого посилення санкцій проти росії, зокрема запровадження повного ембарго на будь-яку торгівлю з рф та білоруссю, а також відключення від системи SWIFT усіх російських банків.

Він переконаний, що це позбавить російську воєнну машину фінансування та змусить москву шукати миру.

Президент висловив подяку Литві, Латвії та Естонії за активну підтримку прискореного руху України до членства в ЄС і додав, що з огляду на те, як Україна відстоює європейські цінності у війні проти росії, наша держава заслуговує на прискорену процедуру вступу до ЄС.

З 24 лютого російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-