П'ятий пакет санкцій ЄС проти росії буде без ембарго на нафту і газ – Кулеба

П'ятий пакет санкцій ЄС проти росії буде без ембарго на нафту і газ – Кулеба

Укрінформ
Через неконструктивну позицію окремих держав у пʼятий пакет санкцій Європейського Союзу не буде включено ембарго на російські нафту і газ.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Пʼятий пакет дійсно готується, щоправда, є держави, які закликають не поспішати з його ухваленням. Ми активно з тими державами працюємо, пояснюємо, що це неприпустима позиція. Я переконаний, що пʼятий пакет буде», - зазначив він.

Глава української дипломатії додав, що пакет міститиме додатковий перелік осіб, які причетні до російської агресії, до вчинення воєнних злочинів, які будуть заведені під санкції, і він також передбачає певні економічні санкції.

«На жаль, мушу констатувати, що через неконструктивну, як кажуть у дипломатії, позицію окремих держав у цей пʼятий пакет не буде включено ембарго на російську нафту і газ, на її постачання на ринок Європейського Союзу, утім там будуть інші економічні речі, які зараз фіналізуються», - поінформував міністр.

Кулеба висловив переконання, що Київ обов’язково дотисне пʼятий пакет, а зрештою і газ із нафтою, «але це просто займе додатковий час».

Раніше повідомлялося, що уряди країн ЄС мали розглянути питання про запровадження ембарго на російську нафту в рамках п'ятого пакету санкцій проти рф.

Євросоюз та низка інших країн, зокрема США, Канада, Австралія, запровадили проти росії санкції через війну в Україні. Багато компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із проєктів з російськими партнерами.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-